Postet av Kåre

16. september 2017

Blau er den ikke ! Gråbrun er nok riktigere beskrivelse. Men skjønn er den jo , og historisk viktig ferdselsåre gjennom sentraleuropa.

Fredag ettermiddag  ble det sightseeing i Bratislava på våre nyinnkjøpte tursko. 

Premisset for disse skoene var først og fremst lav vekt – vi endte opp med fire svært så maskuline like tøysko. 

Vi våknet i dag til regn. Men lykken  står de kjekke bi! Vi hadde så vidt kommet i hus i går kveld før regnet kom, og fortsatte hele natten. Men før vi kom oss avsted etter nok en liten sykkelreparasjon ( skifte dekk og slange på Kjells sykkel etter gjentatte puff..) , kom godværet og vi la ut på neste etappe.  Bildet viser Kjell som  står klar på døra lenge før åpningstid . 

Turen langs Donau har vi gledet oss til. En av Europas mest kjente sykkelruter går fra Wien til Budapest. Vi var forberedt på trengsel langs løypa og var egentlig litt bekymret for at trengselen vil hindre oss i fremdriften. Men du verden ! Vi har bommet på sesongen, den er slutt for i år. Vi var stort sett alene og syklet så det suste langs elvebredden. Litt kjedelig landskap og sykkelvei, synes vi nok etter noen mil. 

Svært så monoton sykkelvei på lange rette diker. Alikevel ser vi nok for oss at dette er en flott tur i sommervarme og med yrende liv. 

Lengre sør ser vi jobben de har utført med å bygge opp fem meter høye diker for flomsikring og landskapet ved siden ligger faktisk lavere enn elva.

Vi er forøvrig i ferd med å danne et nytt parti før neste valg. Etter elleve dager i motvind, vil vi slå oss sammen med dansken som etablerte “Medvindspartiet”. 

Etter at vi hadde kommet inn i Ungarn passerte vi i ” stor fart” ( etter egen vurdering) en hestekjerre underveis på landeveien , til stor glede for sykkelgutta. Vi trengte denne oppturen etter å ha blitt forbikjørt av en Trabant 50 modell. 

Det ble en flott dag med varme og sol. Nå ser vi fram til syv mil innspurt mot Budapest i tordenvær og regnbyger i morgen. 

Vi nærmer oss slutten på turen. Fire egenrådige godt voksne menn. Mange diskusjoner underveis, men bare gøy og  hygge har vi hatt sammen. Kjell med full kartkontroll og høye anrop bakfra ” dere kjører feil gutter, tre mil igjen”

. Stein med stålkontroll på GPS: ” må bare få svev på an, Vent litt på restarten” 

Lars Erik , stålmannen født med sykkelbein: ” vi har mye å gå på gutter , men ro ned og kjør fornuftig ” . Undertegnede som endelig har speedometer ,  men på tross av dette får stadige tilrop bakfra ” ro ned”. Uansett- vi har det utrolig trivelig sammen på tur. 

Vi har gjennomført dag 11 fra Bratislava til Tata – 13,4 mil og vi sjekker inn på hotel KISS – valgt med omhu! 

Print Friendly, PDF & Email