Postet av Lars Erik

15. september 2017

Idag ble det en kort tur. Vi vil ha ettermiddagen i Bratislava. I morgen blir det langtur langs Donau.

Vi startet dagen i Tsjekkia, beundret gresskarhøsten i Østerrike, en skvett  innom Slovakia (i bokstavelig forstand), før vi syklet inn i Østerrike igjen. Etter noen km der, tilbake i Slovakia hvor vi er resten av dagen. Et glimt på kartet bekrefter at her har det vært vanskelig å vite hvem-bor-hvor, og hvem-er-venn-med-hvem. I dette området har det vært mye leven opp gjennom historien. Skrekk og gru!

I dag har veidekket stedvis vært verre enn noen gang. Elendig asfalt, svære huller, steiner, betongpartier. Heldigvis ble det med bare en punktering. Som rumpemassasje er likevel veiene uhyre effektive. Og helt gratis!

På sykkel ser vi steder vi aldri ellers ville vært. GPS sender oss  inn i småsteder ute på bygda, rundt hønsehuset og kjøkkenhagen, bak kirka og den lokale baren før “Bike Map” viser vei rett inn i skauen noen km. 

Så ut på veien igjen og inn i en by vi trodde skulle være relativt liten, men som viser seg å være å ha 40.000 innbyggere. Inn til Bratislava nå i ettermiddag så vi sider av byen som “Storby-helgetur” aldri ville vist oss. Ganske all right. Vi trives med dette. Det er nettopp noe av poenget med en sykkeltur som denne. 

Nå skal vi være turister i Bratislava. Særlig i den berømte gamlebyen. Uten sykkeltøy, GPS eller vår kartvenn, “Bike Map’. Vannflasker trenger vi ikke!

Print Friendly, PDF & Email