Postet av Kåre

14. september 2017

Vi har nå krysset dette landet fra nord til sør, og opplevd et flott variert landskap. Vi kom inn i nordøst på grensen til Polen. Trange daler, bratte åser og tilsynelatende fattig bondeland. Så åpnet landskapet seg mot sør i nydelige bølgende åsrygger. Vi kommenterte flere ganger at dette kunne vært Toscana. Vi anbefaler absolutt Tsjekkia som ferieland. I tillegg er det utrolig billig å være turist her. ​Men lær deg tsjekkisk, de snakker uvanlig dårlig engelsk her.

 

 

​Tsjekkia er et øl land. Men her i syd produseres også mye vin som man sjelden ser noe til i Norge. Angivelig skal den hvite være best. Vi passerte nydelige vinmarker i dag. 
Vi har klaget mye over været. Men det er jo helt frivillig å dra på sykkeltur. Og det er en ute- aktivitet så man må tåle det man får. Dagen i dag startet med 20 grader og strålende sol. Opp til 27 grader midt på dagen- vi dro av oss tøy og var bare happy! Vi måtte bare slå til med soft ice til lunsj.


Litt om hvor lite man kan klare seg med på tur. Vi hadde diskusjoner før start om oppakking. Som de individualister vi er, endte vi opp med fire ulike løsninger.  Alle har lett styreveske,- der stoppet enigheten. Men alle har pakket lett. Ingenting ekstra. Vaske tøy på rommet, på igjen neste dag. Kjell har til og med plass til tøytørk på toppen av det hele. Da kan man klare seg med 5 kg. 

Underveis i dag var gutta innom en virkelig chick damekonfeksjon. Noe å ta med hjem? Flere gode tilbud, men så nok mest ut som 60 talls. Damene hjemme får vente  i spenning . 

På slutten av dagen opplevde vi et enormt væromslag. I løpet av 20 min snudde vinden og økte til kuling ( i ryggen😀), og uværet kom. Temp falt fra 25 til 15 grader på et øyeblikk. Men vi cruiset inn i medvind de siste tre mil til hotellet med 35 km/t. Da er det lille uhellet me Steins brudd i bagasjeholder knapt verd å nevne . 

Radesin- Breclav 12 mil! Nå venter Slovakia i morgen tidlig , 7km til grensen.

Print Friendly, PDF & Email