Postet av Kåre

12. september 2017

7. dag underveis og vi har tilbakelagt 85 mil. Dagens etappe gikk fra tsjekkiske Mimon til Kolin. Etter å ha tilbrakt natten på et “sånn passe “pensjonat, la vi ut mot syd på sporet av GPS’en. Først hovedvei, så mindre vei, så tok asfalten slutt- deretter bokstavelig talt bom stopp. Lukket og låst! Veien gikk nemlig gjennom et moskusområde. Etter intense diskusjoner om hvordan vi skulle fikse låsen, tok vi til vettet og snudde tilbake og startet sydover på nytt. Slik er det på sykkeltur av og til. 


Selv om vi er i sykkelboblen er valget et stort tema. Vi gratulerer Spesielt Toril Bransdal med plass på tinget. Riktignok sitter det litt langt inne for flere i gruppen å se at de blå vant igjen. Men Toril B i tigerstaden tror vi kan bli spennende. Hun og Knut Arild blir nok krutt! 

Vi har gjort oss mange refleksjoner på vei gjennom det bøhmiske landskap. Eldre her har levd kanskje 40 år i et strengt. kommunistisk regime og synes fortsatt å slite med å smile.  I nordøst var det fattig og stusselig. Nydelig lavfjellandsksap, men tilsynelatende fortsatt svært enkle kår. 

Lengre sør på høyde med Praha kom vi til “Skodabyen” Mlada Boleslav hvor hovedkontor og et et enormt fabrikkområde ligger. Vi vurderte sterkt å bytte syklene inn i en Skoda og fortsette turen i høyere tempo. Enorme togtransporter med Skodabiler underveis på vei ut i verden. 


På slutten av dagen cruiset vi ned langs en fantastisk elvepark fra Nymburk til dagens mål og solen tittet fram. 

Like ved kanalen så vi ruiner fra åttende århundre da kristne misjonærer fra Byssant dro nordover til den den slaviske feudalsaten. 


Deilig å lande i Kolin etter 11 mil . Vi overnatter på Sportshotel  hvor vi håper på massasje av ømme muskler og sånn…..

Print Friendly, PDF & Email