Postet av Kåre

10. september 2017

Vi er naturlig nok mer en gjennomsnittlig opptatt av været. I dag kom solen og vi har hatt en nydelig tur med varme og lite vind. GPS var i godlage og kombinert med Kjells bilkart ble veivalg en suksess- stort sett ( se under). 

Dagen startet  med punktert dekk , første gang overhodet på våre turer. Schwalbe maraton – suverene dekk! Proffe som vi er, var ny slange på plass i full fart. 

Gamle Øst-Tyskland består av skog og skog, og store landbruksområder. Ganske monotont landskap. Hva gjør man da underveis for å få tankene bort fra verkende bein og  rumpe, og kjedesommelige veier. 


​Jo- tysk politikk! Valg 24. Sept. Gatene fulle av partireklame. Hvor står vi? Hvem støtter vi? Noe divergerende politisk syn kom fram. Vi fant et greit kompromiss: velg en plakat. Stein gikk rett for Angela. Lars Erik var vel ikke hel politisk enig, men fant kun SPD. Kjell var dagens klare vinner når han fant fru Sminke – eller var det Schimke for CDU.


Ellers er vi glad for å overleve dagen etter svinger innom livsfarlige minelagte områder fra siste krig. Kloke nok,  snudde vi og tok heller en lengre omvei. 


Ellers passerte vi underveis minnesmerke fra kommunisttiden hvor de takker Sovjet for å ha reddet  dem fra fascismen . 


Nydelig dag, 14 mil fra Zozzen til Hoyerswerda, seks mil nordøst for Dresden. 

PS man må forøvrig være innlogget via Facebook for å legge inn kommentarer 

Print Friendly, PDF & Email