Postet av Lars Erik

9. september 2017

Dagen begynte som gårsdagen sluttet: Regn. Mere regn. Dessuten gikk de 3 første milene på elendige jordsbruksveier og lokalveier langt inne i tidlige øst-tyske kollektivbruks områder. Trøstesløst terreng. Trist område. Motivasjone ble satt på prøve, men teamets glede over den sportslige galskapen seiret. Etter kaffe og to blaudiser pr mann var vi tilbake i vår normale lykkelige sinnstemning. 

Vi durte videre, etter hvert gjennom Potsdam  og så bl. a.  slottet til kurfyrst Fredrik Vilhelm fra 1660 i forbifarten. Byen er mest  kjent som stedet for potsdamkonferansen i 1945 hvor de allierte delte ansvaret for Berlin og forvaltningen av resten av Tyskland.

Videre mot målet, Zossen, syd for Berlin, i rimelig høyt tempo. Det ble litt sutring og masing i teamet før vi fant en passe sportslig og turistisk hastighet.  Etter cola, nøtter og rundstykke i veikanten ble alle glade igjen, særlig fordi vi da hadde bare 17 km til mål.

Vel framme ved bra hotell møtte resepsjonssjefen oss utenfor, nærmest høflig ventende. Vi liker sånn! Så en øl.

 

Print Friendly, PDF & Email