Postet av Lars Erik

30. mai 2015

Dagen startet noe dramatisk. Alle 6 syklene var låst sammen i en passe innelukket bakgård. Med Kjells ytterst. Kl. 0830 sto bare 5 igjen. Kjells var borte,. En kuttet lås lå igjen. “Italia! Pauvre Italia!” sa hotellvert Diego med veldig triste øyne.
 Grande catastrofe! Azione! Azione! Med hotellvertens hjelp fant vi en sykkelbutikk og kl. 0905 var ny sykkel kjøpt. Ferdig montert en time senere. Kjedelig! Men det kunne vært værre. Bandittene kunne likesågodt tatt alle syklene og sendt oss på tog til Roma. 

Men hell i uhell: ved sykkelmekanikerens sjekk av bremsene våre, viste det seg at fire av oss hadde helt nedslitte skiver. De hadde vel fått banesår i 16% -bakken ned fra Seefeld og senere ned fra Brennerpasset. Uten tjueraddens bistand hadde vi neppe sjekket alle akkurat idag. Og vi skal opp og så ned fra 1300m i Appeninene i morgen ettermiddag!  Takk skjebne igjen! Grazie destino! Kjell godt fornøyd med sykkelen, vi med bremsene!
Uten skikkelige bremser i morgen kunne…………

Dagens etappe gikk for en stor del over Po-sletta. Flat som en pizza, uten fyll, før ovnen. Området var imidlertid litt fattigslig, forfallent og fraflyttet, selv i flotte jordbruksonråder.

En strålende sykkeldag i 25-30 grader ble avsluttet med nok en kritisk fase. Problem med å finne hotell i Bologna grunnet svært motorsykkelarr. Vi måtte ringe en drøss hoteller før napp. På sykkelen igjen. Tilbake noen km.

Endelig på hotellet etter 115 km tross start kl 11.30 . Vi overnattet på Bologna AirPort hotel, hotel vest for sentrum og nær flyplass. Greit for oss i forhold til  videre rute. Glimrende veivalg hele dagen av O-spesialist Kåre og kartsjef Kjell. Middag i Bologna! Det må vel bli Spaghetti Bologneze!

Arrivederci domani!

Print Friendly, PDF & Email