Postet av Lars Erik

29. mai 2015

Formiddagen langs elva Adige og kanalaystemet som er en del av den. Flott sykkelvei på kanalkanten med praktfull usikt. Som vanlig trosset vi GPS’en og fikk utilsiktet noen hundre høydemeter rett opp og rett ned igjen uten større framdrift mot Roma. Ganske krevende sånn om morningen, men godt for å få maskinen i gang.

Oppe i åsen møtte vi Lorenzo fra Roma som i dag starter fra Verona på sin 6000 km tur til Island og tilbake! 4 mnd. Med spesialutsyr på mange kg tok han opp LYDER fra turen. Mange lyder. Lyden av oss i Team Roma vil sikkert bli en godbit under den senere kunstneriske bearbeiding. Vi lager veldig mye lyd. Hele tiden. Over alt.

Gjennom Verona møtte vi de vanlige problemene med å finne veien gjennom en storby. Lete. Feile. Omkjøring. I tett bytrafikk. Selv gjengens O-løper viser stresstendenser. Stadig nye veivalg.

Endelig ute av byen ledet GPS’en oss ut på autostrada. 2 ganger. Og det er jo farlig. Politiet liker det ikke og kan fort ta alle reisepengene våre i bot. Eller syklene våre. Eller sette oss i fengsel på brød og vin. Og kanskje true med schnitzel! Altså måtte vi komme oss vekk snarest. Ut på landet.

Men lykken står de kjekke bi. På en landsens kafe traff vi en dansk dame som ga oss nye råd om veivalg. Ut på enda mer landet. Igjen ville sjebnen oss vel. Under kartstudier i et veikryss møtte vi en særs behjelpelig innfødt, Pascal, som med bilen ledet oss til Diegos hotell. Bak bilen fikk vi noen km spurt. Godt for helsa sånn i kveldingen det og! Ved ankomst hotellet insisterer han på å ha oss med på stor fest i kveld. Tror vi takker “nei”. Under tvil.

Nok en dag med sol og varme. Vi så 28 på en gradestokk. Nå middag. De har vel pasta og pizza . 

Overnatting på hotel Linni-,vi anbefaler ikke overnatting med sykler på dette hotellet nær jernbanestasjonen . I så fall må de med opp på rommet. 

Arrivederci! 

 

Print Friendly, PDF & Email