Postet av Kåre

28. mai 2015

For vel en uke siden satt jeg litt deprimert i  Frankfurt på vei hjem. Det var ikke veldig kjekt å måtte forlate karene og turen mot syd. Nå har jeg heldigvis fått anledning til å hoppe på igjen og er på vei til Verona. Avgang kl 06 fra Kjevik i morges,  og nå på toget mellom Milano og Verona – og det er minst 25 grader ute. Deilig å være tilbake. Alt tyder på at det blir mer sol og varme nå fremover i forhold til ukene gjennom Danmark og Tyskland .

Jeg har fått litt erfaring med sykkel på fly og tog siste uke. I Tyskland er det greit å ta sykkel med på Regionalbahn , men det nytter ikke å krangle seg til å få med sykkel på ICE-tog (Intercity-Express) . De tar ikke sykler med. Heller ikke der Chef ville gjøre unntak. Her i Italia ser det også ut til å være ok med sykler på regionaltog – må bare løse egen sykelbillett.


Sykkel på fly er et kapittel for seg selv. Og særlig når en reiser med Widerøe og små Dash 7 fly. Disse har nemlig begrenset lastekapasitet, og selskapet bekrefter derfor aldri sykkelbestillingen , selv om den er både forhåndsbestilt og betalt. På reisen fra Frankfurt ville de på skranken ikke sjekke inn sykkelen før Widerøe bekreftet (via telefon ++). Så vær obs på dette hvis du skal ha sykkel med fra Kjevik via Kjøbenhavn eller hjem med Widerøe. Hvordan pakke sykkelen for flytransport? Sykkelkoffert er nok det sikreste, men koster litt og man må nødvendigvis ha samme ankomst og hjemreisested ( litt tung  å sykle rundt med). Hjem fra Frankfurt tappet jeg kun luft ut av dekkene, av med pedaler og snudd styre. Det gikk greit, bare litt forslåtte skjermer. Bedre løsning er kanskje slik jeg gjorde i dag,  med en sykkelpappeske fra butikk (Cyklon for meg) og sykkelen godt pakket ned og beskyttet. Men selv med slik innpakning, knakk en flaskeholder. Sykkel på fly gir risiko for skade på sykkelen uansett.

Klokka er snart tre og i løpet av en time er jeg i Verona-operabyen med det kjente uteteateteret og mange andre severdigheter. Nå skifter jeg til sykkelshorts og gleder meg til å sykle oppover Etschtal langs elven Adige på Claudia Augustveien for å møte sykkelgutta noen mil lengre oppe i dalen. Området er kjent for fruktdyrkning – epler til Norge – og gode vindistrikt  bla. det kjente Valpollicella området øst i dalen. Ikke utenkelig at vi må ha en smaksprøve…

Print Friendly, PDF & Email