Postet av Lars Erik

27. mai 2015

Dagens første økt gikk i lett yr og ca 4+ opp mot Brennerpasset. Etter 700 høydemeter og 30 km nådde vi toppen (og Italia!)  og inntok kaffe og appfelstrudel i en varm kneipe. Kaldt ute. Vinterlig. På med 2 lag bukser og masse ull før nedfart.

Brenner. Vi fant snøklumper på gata.

Fra Brenner fulgte vi elva Fiume Isarco helt til ned til Bolzano. En forbipasserende syklist advarte oss mot å velge sykkelveien til Brixen fordi den er svært bratt. Vi valgte, med rette, hovedveien, med lite trafikk den dagen.   Fra Brixen en praktfull sykkelvei, delvis på nedlagt jernbane, langs den vakre elva med små og større stryk.

(Utenfor en butikk i Brixen traff vi forøvrig vi en italiener som hadde en venninne på Evje!)

Like før Brixen møtte vi varmen. Og sol fra skyfri himmel. 20 gr. Endelig! Dette har vi fortjent, sånn værmessig sett, synes vi.

Foto ved Fiume Isarco.

Veldig mange veier fører til Rom. Men ikke alle! Selv om vi har våre Strava-ruter nedlastet både på Garmin GPS og Iphone, behøves karter. Av oss 6 var bare Kjell overbevist om akkurat det. Takk og pris! Feilkjøring er mulig 10-talls ganger i løpet av dagen. Vi trosser GPS’en for å gjøre noe enda lurere. Eller vi er uoppmerksomme. Eller vi finner ikke gata, krysset, veien, sykkelstien. Eller vi gjør plutselige hurtigvalg grunnet ekle grusveier, stor trafikk mm. Eller veien/sykkelstien er elendig merket og går plutselig over i ingenting. Eller trafikken i store byer skremmer oss på avveier. Men vi kommer altså fram til hotellet. Hver dag mellom 17 og 18 etter 10 – 12 mil. Forunderlig! Høyere makter?

Nå Bolzano. Flott by med ca 100.000 innb. Største by og regionhovedstad i Trentino-Syd-Tirol. Varmt og godt på markedsplassen med masse mennesker ved restaurantbord over alt. Vi har ca 1800 km bak oss og ca 700 igjen til Petersplassen. I sykkelshorts og kortarmet!

Straks middag. Mye pizza å velge mellom, ja. Men de har spargel her og! Dog uten schnitzel. Stiamo freschi!

Print Friendly, PDF & Email