Postet av Lars Erik

25. mai 2015

En strålende sykkeldag gjennom Bayersk landskap.  Selv om vi ikke er i Tyrol, er landskapet som klippet ut av “Sound of Music”.  Nydelig! Håper mange av disse “maleriene” blir liggende på netthinnen lenge. Vi blir lyriske. Vi blir andektige! Dette er vakkert!

I dag gikk det unna. Vi krysset elva Lech ved Landesberg etter 35 km før vi var blitt varm i trøya. En by med vakre bygninger som har krav på langt mer oppmerksomhet.  

 Så videre til Weilheim og lunsj etter 75 km. Glimrende utgangspunkt for ettermiddagsøkta som skulle vise seg å bli lengre og tyngre enn antatt. Vi måtte inn i bushen idag igjen, på rene Birken-løypa. Vi liker ikke grus! Vi hater steiner, grov pukk,  huller og kvister. Men vi gir oss ikke! 

Så kom Alpene til syne! Først allerede etter 8-9 mil. Så stadig nærmere. Flott! Utfordrende! Vi skal jo over. (Og det er meldt regn.)

 Første glimt.

 Så litt nærmere.

Nå Garmish Patenkirchen. OL i 1936. 7 gull til Norge ved bl.a. Sonja Henie og Ivar Ballangrud.  Senere, i vår tid, en rekke strålende prestasjoner av norske skøyteløpere.

I dag har vi tilbakelagt 1650 km. Da har  vi ca 950 km igjen. I morgen begynner fjellene. Da klarer vi neppe dagsetapper på 100 km. Da blir dagens 750 h.m. For lite å regne. 

Nå middag på bra hotell i Garmish. Her er dyrt, men Stein sjarmerte vertinnen i senk. For oss blir det spesialpris. Nesten billig. Nå spørs det bare om de har noe annet på menyen enn Spargel und Scnitzel! Gruss Gott! 

 

Print Friendly, PDF & Email