Postet av Lars Erik

24. mai 2015

Hviledagen gjorde godt. Muskulaturen har fått hvile og vi er godt fyllt opp med schnitzel og asparges og pizza og schweinshaxe og annen lettfordøyelig helsekost. Nå trives vi i sadelen igjen. “O’ sykkelstyre, O’ kjærlighet”!

  Og idag gikk det helt på skinner. Ingen problemer med veivalg. Det ga seg selv.

Sykkelveiene går gjennom åker og eng, inn i tunge skoger og over blomsterkledde marker. Vi sykler langs elver og kanaler, over åskam og ned i dal, gjennom utallige dorfer og inn i større byer, ofte gjennom parker og grønne lunger. Fjellene kommer snart. Sykkelen viser oss et annet Tyskland enn det bilvinduet gjør. Synsinntrykkene er mange og vakre, og vi får stadig bekreftet at Tyskland er ryddig og velstelt både der folk bor og der naturen råder mer alene. Tyskland har nok mange ansikter. Fra sykkeksetet ser vi et pent.

Idag har vi syklet gjennom 29 dorfer pluss storbyen Augsburg. Mange av dorfene er fortsatt smykket med digre “Mai-baumen” (mai-stenger) etter 1.mais landsbyfest med tanz und musik. 

 Vi møtte Donau ved Donauwoerth og jodlet “An der schønen, blauen Donau” falskt og frydefyllt.  

   

Vi spiste is i Augsburg, byen som ble grunnlagt i år 15 f.kr av keiser Augustus. Byen var lenge den største byen nord for Alpene, for oss mest kjent for “Den augsburgske konfesjon”. Under krigen ble den utsatt for 300.000 brannbomber. (De historiske data ble framtryllet av Kjell under is-spisingen.)

Sparebanken Sør-laget, “Tour of Rome,” gratulerer dessuten Andreas Vangstad på Team Sparebanken Sør med dagens seier i Tour of Norway.

Kveldens restaurant er italiensk. Da har de vel neppe schnitzel og asparges på menyen? Hva gjør vi?😅

Print Friendly, PDF & Email