Postet av Lars Erik

20. mai 2015

Yr meldte bra vær, men vi møtte regn etter 10 km. På med regntøy, skoovertrekk, hjelmtrekk og gummihansker som senere ble trinnvis tatt av igjen i takt med stadig mindre regn de neste timene. Men dagen forble temmelig grå. Noen få solgløtt mellom regnfulle skyer og 12-14 grader.

Vi fortsetter på Radweg 1 som for en stor del slynger seg langs Fulda. Tror vi har krysset denne elva minst 20 ganger. Flott sykkelvei gjennom nydelig landskap. Terrrenget byr på stadig flere og brattere motbakker. En forsmak på Alpene.-

“Wenn jemann eine Reise tut, so kann er was ersaehlen” (Claudius). Ja! Mye lagres på deltagernes hjelm-prydete harddisc’er i løpet 8 timer på sykkelsetet. Partnere og familie kan gru-glede seg! –

Forøvrig er deltagerne enige om at det tenkes lite høy-filosofisk på setet i løpet av dagen. Heller ingen refleksjoner over ev. bekymringer finner sted. Hjernen brukes mest til å holde fokus på hjulet foran, betrakte landskapet, fornemme været, kjenne på trøtthet og ev vondter, og telle km til lunsj og etappe-slutt og (kanskje, muligens) en kald øl.

Etter suppe-lunsj på en typisk bierstube, ble det 5 nye mil fram til Gasthaus “Sur Sonne” i denne lille dorfen vakkert beliggende oppe på en åskam over bølgende naturlandskap.

 

Print Friendly, PDF & Email