Postet av Kåre

19. mai 2015

I dag har vi hatt en flott tur langs elven Fulda på sykkelvei 1. Tellef startet ut i front og trakk opp farten de første 3 km som gikk i sterk motvind og betydelig oppover.  Etter et kort møte med nok en grusvei som ristet opp Lars-Eriks ribbein, fant vi Radweg 1 som går fra nord til syd og følger elva Fulda. Denne veien fortsetter helt til Bayern og er bare helt nydelig , der den slynger seg sydover langsmed elven. Og ikke minst – hele strekningen er  asfaltert. Kryssene er godt merket og opplysningskilt står langs veien med jevne mellomrom. For de som skal sykle i Tyskland anbefales å sjekk ut disse sykkelrutene , som er bilfrie og ofte i naturskjønne omgivelser. I dag passerte  vi 100 mil, – en liten milepæl er nådd på vei mot Roma. Bare 160 mil igjen! Dagens tema har forøvrig vært avgjørelsen om tre nye fengsler på Agder. Det mangler ikke på folk med meninger her og det er ikke tvil om at dersom sykkelgjengen hadde fått bestemme , – hadde løsningene blitt betydelig bedre.

Etter lunsj kom varmen og vi trakk i sykkelshort  og kortarmede skjorter. Vi passerte idylliske små dorfer.  

Sykkelveien  gikk tvers gjennom Kassel. Her tok vi oss tid til en kulturell opplevelse ved ett slott med en fantastisk hage.

Nord for byen Rotenburg fikk vi  en morsom opplevelse. Veien stoppet og vi måtte krysse elven på en trekkbane hvor vi måtte sveive oss over  Fulda før vi kunne fortsette sydover.

  Kjell og Lars Erik svevende over Fulda 

 Tellef tar jobben med å sveive Kjell og Lars-Erik over elva

     Radweg 1 studeres av Kjell og Stein  

Print Friendly, PDF & Email