Postet av Lars Erik

18. mai 2015

Endelig en godværsdag og vi kunne kle av oss! Temp opp mot 25 gr på slutten av dagen.

Flott landskap, bølgende, gule rapsåkre i variert Harz-område og sjarmerende dorfer. Nå kommer de lange, slake motbakkene. Vi er forberedt! Mye motvind, men likevel god framdrift. Sykling i felt beherskes stadig bedre.

Vi møter mange hyggelige mennesker, bl.a. Heidi og Håkan. De er på sykkeltur fra hennes hjemby Willisau i Sveits til hans hjemby, Kiruna. En tur på over 300 mil. De opplevde flom i syd-Tyskland og måtte vasse opp til livet med syklene. Vi møtte de når de skulle spise middag før de skulle returnere til teltet sitt. Turen deres vil ta 2 1/2 mnd med ca 6 mil om dagen. Imponerende, synes vi! De kan følges på bloggen www.willisaukiruna.blogspot.com

Et av dagens høydepunkter var når vi møtte en bil med et norsk ektepar fra Rogaland som ropte: “Åh, er det dere! Vi har hørt om turen deres til Roma”.  Altså øker kjendisstatusen ytterligere. Vi er ikke helt sikre på om vi liker det. Det fortsatt veldig langt til Roma!

Vi suste gjennom sentrum av Gøttingen. Vi burde nok sett mer av denne gamle byen med et av Europas aller eldste universiteter.

Heidi og Håkan i prat med Kjell l

Print Friendly, PDF & Email