Postet av Kåre

17. mai 2015

I dag er det 17. mai og vi er klar for åttende etappe. Vi våknet opptil strålende sol for første gang på turen. Men før vi tar fatt på dagens økt må flagget heises, Lars Erik holder reveljetale (Nansen dro mot nord- vi drar mot sør- forøvrig uten sammenlikning) og nasjonalsangen avsynges av mannskoret “Ikke på felgen” .

 

Deretter dro vi sydover og hadde fint kjør og god fart nedover mot Braunschweig. Første dag hvor vi har klart å sykle med jevn fart sydover uten hindring av byer og grusveier. Alle var enige om at det skulle bli kort lunsj med matpakke i det fri-. Lunsj  ble inntatt på en haug med sagflis , – det beste stedet der og da,  iflg Tellef og Oddvar. Deretter var vi enige om å kjøre direkte nedover mot Salzgitter, men planen sprakk hos svake sjeler da vi kjente duften av et lokalt bakeri i et veikryss. Apfelstrudel og kaffe til alle , før de siste to milene ble unnagjort. Sol, skyer, motvind , kjølig-,-altså en perfekt dag på sykkelsetet!

Vi klokker oss inn på hotellet i Salzgitter kl.16.45. Da har vi samlet 860 km på sykkelsetet på åtte dager. Vi har syklet 5180 km totalt til nå , uten punktering. Dette er ikke tilfeldig, – vi har satt på supre dekk som nærmest er punkteringsfrie. Schwalbe Maraton dekk anbefales. Takk for gode anbefalinger fra Torstein Andås, og Cyklon som har levert dekkene.

Nå venter en god varm dusj og en skikkelig 17. mai festmiddag med taler og alt som hører med. Hurra for 17. mai!!!

 

 Dagens lunsj inntatt på en flishaug- etter helt personlig ønske fra Oddvar, Stein og Tellef

 

Print Friendly, PDF & Email