Postet av Lars Erik

5. juni 2015

Gårsdagens middag i Bolsena satt fortsatt tungt i kroppen ved dagens etappestart. En 3-4 retters (til 15 euro!) i en lokal restaurant var i overkant. Bare forretten, hvor alt var fritert, ga nok fett for flere dager. Og det kom mye mer.  Magene hadde en større utfordring enn beina de første minuttene i dag.  

Men vi kom til å trenge kaloriene! Kort tid etter start gikk vi inn i bakkene og ble der den første timen. Og de etterfølgende også. I altfor høyt tempo. Vann og bananer ganske snart! 

 Hele dagen ble egentlig en bakke opp og bakke ned tur. Det dro på seg med høydemeter i dag også. I 30 +. Men vi liker det også. Vi blir litt ville etter hvert. Bakkespurt med puls til himmels er blitt en ny greie de siste  dagene. 

 Typisk hvilestilling etter bakkespurt.  

En grunn er nok at vi aner målseilet få mil framme. Vi er nå faktisk innenfor Romas grenser. Ca 30 km igjen til Peterplassen.  

 Dagens etappe ble blant de mer anstrengende selv om den ikke var lang. Veidekket har hele tiden vært det dårligste vi har kjørt på. Huller! Sprekker! Lapper! Og hullene er så dype og har så skarpe kanter at de MÅ ikke treffes. Vi kjører med stor avstand så hver enkelt kan velge sin egen slalomlinje. Så langt bilene bak tillater det. Og faktisk er mange ganske forståelsesfulle.

 Tusenvis av sånne truende hull i dag.
Dessuten tiltar trafikken kraftig nå inn mot Roma sentrum. Biler hele tiden. Mye lyd. Mye eksos. Og styggere kjøring. Det gjorde godt å hytte med neven og  kjefte høyt noen ganger idag. Stronzo = drittsekk. Pazzoide = galning.

I morgen tidlig gjør vi oss altså klar til målgang på Petersplassen. Hvordan folkemassene har tenkt å forholde seg til det, vet vi jo ikke. Men vi frykter det værste

 Hotel Massimino 3 km syd for Anguillarra var utmerket overnattingssted .

PS! Hvis noen vil sykle fra Roma til Kristiansand, er det bare å hive seg på flyet. 6  gode, omsorgsfullt behandlet og snille sykler kan overtas på Petersplassen i morgen formiddag! 

Snart middag. Ikke fritert!!

Ciao! 

 

Print Friendly, PDF & Email