Postet av Lars Erik

1. juni 2015

Noe seinere start idag grunnet hotellsøk på nettet. Fridag og Italias nasjonaldag i morgen og mye folk på reise. Vi må ha hotellreservasjonen i boks.  Noen dager har vi ikke forhåndsbestilt og det har ført til noe stress i sene ettermiddags-/kveldstimer med frykt for overnatting under åpen himmel.

Men vi fant et bra sted tilpasset vår beskjedne reisemåte og væremåte ellers. Tilfeldigvis med stort basseng, Borgo Grondaie i Siena. Her er vi i bloggende stund.

Vi måtte sykle noen mil idag før det typiske Bilde av Toscana kom fram: Åpent og bølgende landskap, alleeer av store lauv- og nåletrær, høye, slanke sypresser og tujaer foran flotte hus under en (mest!) blå himmel.

Siden vi kom til Italia har vi hatt flott vær. Og det skal det fortsatt bli. 

 

Sykling i opp mot 30 gr går bra, men krever mye vann og bananer. God fart gir bra lufting, minimal fart opp bratte bakker er ugreit. Lufta står stille og sola brenner. 650 høydem. i denne varmen idag var nok. De siste km opp til Siena er rimelig bratte og krevde noen skikkelige magadrag av alle. Derfor var det dårlig gjort av Stein som kom bakfra med en 50 m spurt og forsøkte å vinne dagsetappen foran hotellporten. 

 Vann- og bananpause. En av veldig mange.

Vi ligger foran tidsskjema nå. Vi har bare 24 mil igjen til Roma og tar oss derfor fridag nr 2 i morgen. Her ved bassengkanten. Og så blir det opera i Siena i morgen. Siena som forøvrig stammer fra etruskernes tid og er først nevnt i skrifter under keiser Augustus i år 70 f.kr. 

Overnatting på Borgo Grondaie rett øst for jernbanestasjonen. Et fantastisk sted som anbefales. 

Men nå: Middag. En maniera italiano! Non germanico!

Viva Italia domani! 

Arrivederci! 

 

Print Friendly, PDF & Email