Postet av Lars Erik

3. juni 2015

Dagens etappe begynte med en kraftig krangel med vår venn Garmin GPS. Midt i morgenrushet. Garmins anvisninger mot vår orienteringssans, våre kartstudier og allminnelige intelligens. Etter en heftig disputt lot vi likevel Garmin føre oss ut av Siena. Vi ga oss. Nok en gang. Og vi kom ut på rett vei, en sånn passe sykkelvennlig, og skiltet til Roma. Resten av dagen syklet vi på Romaskilter. Motiverende!  

Og motivasjon trengte vi idag!  Langt flere høydemeter enn over Alpene ble det. I 30 grader. 31 så vi et sted. Tre krevende høyder (det er jo ikke fjell) har vi måttet komme oss over. Bl.a. Radicofani med sine 814 m.o.h. På bananer og vann. Og noen særs luftige rundstykker som blir til kavring etter noen timer i rundt 40 (?) grader nede i sykkelveskene. Pulsmåleren viste skremmende høye tall underveis, men alle kom opp med helsa og humøret. inntakt. Og kilometervis bratt utforkjøring som en etterlengtet premie. 

 Det som likevel ga sjelefred og masse positive vibrasjoner og lykkefølelse i gruppa har vært det utrolig vakre toscanske landskap vi har syklet gjennom. Turistnæringens vakre og innbydende bilder av Toscana lyver ikke. Her er sånn! 

 Nå i hus ved Bolsenasjøen. Flott hotell som t.o.m. stiller 2 værelser til disposisjon for syklene! I utgangspunktet ble syklene henvist til parkeringsplassen, men når vi med triste og fortvilte fakter på italiensk, forteller om tyveriet av Kjells sykkel, ordnet det seg. 2 dobbeltrom får syklene i natt. Med bad! Det fortjener de etter 2500 km uten punktering eller andre tekniske feil. En skvett olje skal de få i kveld! 

 Vi møter Bolsenasjøen.

Nå middag i Bolsena. Pizza’en i går gjorde skam på det italienske kjøkken. I dag har vi skyhøye krav! Il bene comune! Hotel Holyday kan anbefales som utmerket overnattingssted. 

Arriverderci domani! 

 

Print Friendly, PDF & Email